Plante goji de calitate Fructe goji Plantatie goji Bio Investeste in sanatate Oferta Plante goji Consultanta cultura goji

Plante goji de calitate

Pepiniera autorizata

Fructe goji

Magazin produse bio

Plantatie goji Bio

Cultura de goji certificata Bio

Investeste in sanatate

Calitate si experienta

Oferta Plante goji

Certificat de calitate si factura

Consultanta cultura goji

Plan de afacere

Plan de afacere cultura Goji

Odata ales un furnizor autorizat de plante goji va puteti orienta spre realizarea unui plan de afacere. Realizarea unui plan de afaceri este absolut necesar pentru o astfel de investiţie. Trebuie luate în considerare aspecte ce țin de:

  • zona geografică în care se doreşte înfiinţarea plantaţiei
  • tipul solului si fertilitatea acestuia ( in functie de aceste teste se pot prevedea costurile cu fertilizantii)
  • calendarul lucrărilor de îngrijire a plantației (daca este respectat preintampina probleme in dezvoltarea plantei)
  • existenţa unei surse de apă în apropiere (modalități de captare) si gândirea unui sistem de irigaţii efficient (costuri ale investitiei)
  • daca se doreste se poate demara realizarea unui sistem de iluminare a proprietății (panouri solare/generatoare)
  • realizarea unei împrejmuiri cât mai bune a plantației poate asigura si preintampina eventuale probleme de siguranta ale investitiei.
  • daca exista necesitatea unor măsuri de pază (camera video, angajați, etc.)
  • existența unor căi de acces spre plantație practicabile tot timpul anului.
  • obținerea autorizațiilor de cultivare
  • posibilitatea accesării de fonduri europene pentru a acoperi o mare parte din cheltuieli
Productivitatea unei plantații de goji depinde de alegerea corectă a terenului pe care se află aceasta și de felul în care este organizată activitatea de întreținere a plantelor, însă cel mai important lucru de care trebuie să țină cont orice întreprinzător este calitatea materialului săditor utilizat. Specialiștii recomandă ca pentru înființarea plantațiilor de goji să se folosească material săditor certificat.

Resursele necesare realizării unei astfel de plantaţii sunt strâns legate de ceea ce se doreşte de la o astfel de afacere. Ele depind de mărimea suprafeței pe care se dorește a fi înființată cultura și de soiul ce va fi cultivat.

Se ține cont dacă se doreşte neapărat amortizarea imediată a investiţiei și dacă se renunţă la realizarea unei producţii imediate pentru o plantă mai viguroasă şi mai sănătoasă. O cultură certificată Bio este mult mai valoroasă dar are o abordare mai strictă.

Plantație Goji Podeele Mici oferă consultanță specializată în pentru cei ce doresc sa infiinteze o cultura de goji.

Important

1 Infiintarea unei plantatii de Goji se poate realiza, conform “Legii pomiculturii, nr. 348/2003”, in mod legal, numai in urma obtinerii unei Autorizatii de Plantare eliberate de catre Directia Agricola si Dezvoltare Rurala din judetul dvs. daca suprafata cultivata depaseste 0.2 ha.

2 Cererea de eliberare a Autorizatiei de Plantare, trebuie sa cuprinda, pe langa documente ale dreptului de utilizare a terenului si dovada utilizarii unui material saditor certificat.

3 Achizitionati doar material saditor certificat, din pepiniere autorizate pentru a avea garantia ca veti primi ceea ce ati comandat. Achizititionarea unui material saditor necertificat poate creea probleme ulterioare.

4 Pepinierele ce se ocupa doar de vanzarea plantelor nu pot oferi consultanta pentru infiintarea unei culturi de goji. Pentru a oferi vreo recomandare, acesta trebuie sa detina cel putin o cultura de anul 2. Experienta in pepiniera este diferita de cea din camp. Pentru aceasta exista Tehnologia de cultivare a arbustiului de Goji realizata de specialistii nostri in arbori fructiferi.

5 Plantarea arbustilor de goji in afara perioadei de repaos vegetal, respectiv in afara perioadei de plantare din toamna si primavara poate afecta gradul de prindere si dezvoltarea plantei de goji.

6 Indiferent de schema de plantare folosita se va lua in considerare ca arbustiul de goji are nevoie de o distanta intre plante de minim 1,5 m, pentru a se dezvolta bine.

7 Respectarea recomandarilor cuprinse in Tehnologia de cultivare a arbustiului de Goji duce la cresterea calitatii productiei, precum si uniformizarea caracteristicilor fructelor intre cultivatori.