Plante goji de calitate Fructe goji Plantatie goji Bio Investeste in sanatate Oferta Plante goji Consultanta cultura goji

Plante goji de calitate

Pepiniera autorizata

Fructe goji

Magazin produse bio

Plantatie goji Bio

Cultura de goji certificata Bio

Investeste in sanatate

Calitate si experienta

Oferta Plante goji

Certificat de calitate si factura

Consultanta cultura goji

Plan de afacere

Arbustiul de goji

Goji, cunoscut sub denumirea stiintifică de Lycium Chinense şi Lycium Barbarum este un arbust din familia Solanacee. Are frunze căzătoare iar dimensiunile coroanei ajung la aproximativ 2,5 x 2 m. Viteza de creştere medie pentru acest arbust este de 0,5 m / an, în condiţii de creştere corespunzătoare.

Goji este un arbust rezistent, care se cultivă relativ ușor. Planta preferă zonele cu grad total de expunere solară şi un grad moderat de umiditate a solului, rezistând şi la seceta excesivă şi soluri nisipoase. Productivitatea plantei este maximă în solurile bine drenate, dar cu umiditatea necesară. Creşterea plantei Goji nu presupune dificultăţi, aceasta rezistând cu succes la temperaturi scăzute de -20°C.

Goji începe să înflorească cel mai devreme în Mai şi să rodească din Iunie-Iulie până în Noiembrie, având pe aceeaşi creangă, boboci, flori, fructe verzi şi fructe coapte.

Rodul semnificativ (2-3kg fruct proaspat / planta) apare la plantele mai mari de 3 ani. Fructificarea Goji la plantele obţinute din seminte este dupa circa 2 – 3 ani, iar din butaşi începând cu primul an, in functie de viteza de creștere a arborelui.

Pentru o cultură sănătoasă de Plante Goji, ce are un randament crescut trebuie urmaţi o serie de pași esenţiali în creşterea şi dezvoltarea plantei precum: stropirea, udarea, tăierea, utilizarea fertilizanţilor şi protejarea acesteia.

Calitatea plantelor goji folosite in cultura reprezinta un factor important de care poate depinde succesul acestei afaceri. De aceea este bine sa fiti foarte atenti unde va achizitionati materialul saditor.

Important

1 Infiintarea unei plantatii de Goji se poate realiza, conform “Legii pomiculturii, nr. 348/2003”, in mod legal, numai in urma obtinerii unei Autorizatii de Plantare eliberate de catre Directia Agricola si Dezvoltare Rurala din judetul dvs. daca suprafata cultivata depaseste 0.2 ha.

2 Cererea de eliberare a Autorizatiei de Plantare, trebuie sa cuprinda, pe langa documente ale dreptului de utilizare a terenului si dovada utilizarii unui material saditor certificat.

3 Achizitionati doar material saditor certificat, din pepiniere autorizate pentru a avea garantia ca veti primi ceea ce ati comandat. Achizititionarea unui material saditor necertificat poate creea probleme ulterioare.

4 Pepinierele ce se ocupa doar de vanzarea plantelor nu pot oferi consultanta pentru infiintarea unei culturi de goji. Pentru a oferi vreo recomandare, acesta trebuie sa detina cel putin o cultura de anul 2. Experienta in pepiniera este diferita de cea din camp. Pentru aceasta exista Tehnologia de cultivare a arbustiului de Goji realizata de specialistii nostri in arbori fructiferi.

5 Plantarea arbustilor de goji in afara perioadei de repaos vegetal, respectiv in afara perioadei de plantare din toamna si primavara poate afecta gradul de prindere si dezvoltarea plantei de goji.

6 Indiferent de schema de plantare folosita se va lua in considerare ca arbustiul de goji are nevoie de o distanta intre plante de minim 1,5 m, pentru a se dezvolta bine.

7 Respectarea recomandarilor cuprinse in Tehnologia de cultivare a arbustiului de Goji duce la cresterea calitatii productiei, precum si uniformizarea caracteristicilor fructelor intre cultivatori.