Plante goji de calitate Fructe goji Plantatie goji Bio Investeste in sanatate Oferta Plante goji Consultanta cultura goji

Plante goji de calitate

Pepiniera autorizata

Fructe goji

Magazin produse bio

Plantatie goji Bio

Cultura de goji certificata Bio

Investeste in sanatate

Calitate si experienta

Oferta Plante goji

Certificat de calitate si factura

Consultanta cultura goji

Plan de afacere

Despre noi

Plantația de Goji Podeele Mici, situată în Comuna Augustin din județul Brașov, se întinde pe 2ha și este prima plantație de Goji certificată BIO din România. Materialul săditor folosit a fost realizat în pepiniera proprie, din aceeaşi localitate.

Pepiniera deținută este de asemenea certificata Bio, iar plantele de Goji produse, de cea mai bună calitate, sunt aclimatizate în țara noastră, dovada stând chiar plantația Podeele Mici.

Pepiniera noastra a produs în perioada 2012 – 2016 peste 80.000 plante goji, destinate infiintarii unor culturi de goji de calitate.

Plantele de goji produse, sunt din soiul Ninxia NQ1 din semințe certificate, achiziționate din China. Pentru garantia calitatii plantele de goji sunt livrate catre client, insotite de factura si certificate de calitate. Fertilizarea pepinierei de goji se face numai în sistem ecologic.

In perioada imediat urmatoare, plantația de goji Podeele Mici se va extinde la 7 ha, iar capacitatea pepinierei va marita la 100.000 plante pentru a face fata cererii tot mai mari de material saditor de calitate. Totodată, se așteaptă finalizarea omologării soiului de goji obținut în pepiniera proprie.

Plantația de Goji Podeele Mici a început ca o afacere de familie.

Ideea unei afaceri cu fructe goji a venit firesc, odată cu nașterea primului copil. Această schimbare ne-a determinat să cautam o afacere sigură, curată, sanatoasa, care să se poată dezvolta de la un an la altul fără prea mult efort.
Responsabilitatea creșterii unui copil a făcut să ne oprim la cultura de goji BIO, fructul minune, care concentrează la un loc o mulțime de substanțe nutritive cu rol esențial în întărirea sistemului imunitar al organismului și în prevenirea unui număr mare de afecțiuni.

Pentru a realiza cultura de goji, a fost ales un teren pe care nu s-a cultivat nimic cu cel puțin 7 ani anterior plantației, într-o poieniță linistita, înconjurată de pădure, aflată la 5 km de satul natal. Astfel, certificarea BIO a fost acordată plantației de Goji încă din primul an, prin reducerea perioadei de conversie.

Plantația goji este împrejmuită cu plasă de sârmă de 1.5 m înalţime şi 2 rânduri de sârmă înghimpată. Arbuştii de goji sunt plantaţi la o distanţă de 2 metri între rânduri şi 1,5 metri pe rând și sunt stropiți folosind un sistem de irigare prin picurare din butoaie de plastic de 1000 litri, cu apa captată de la un pârâu din apropiere.

Planul de fertilizare si consultanta a fost realizata de către furnizorii nostrii de fertilizanți și accesorii de la Klastorf - http://www.klastorf.ro - și este în concordanță cu cerințele unei culturi ecologice.

Pe lângă material săditor de goji si fructe Goji de calitate, Plantație Goji Podeele Mici oferă consultanță, sfaturi și recomandări persoanelor interesate să pună bazele unei culturi de goji.

Experiența de peste 4 ani în creșterea plantelor de goji si colaborarea cu furnizori și specialiști în plante Goji din Europa, recomandă Plantația Goji Podeele Mici ca prima sursă de informare în ceea ce privește demararea unei afacerii cu goji în România.

Important

1 Infiintarea unei plantatii de Goji se poate realiza, conform “Legii pomiculturii, nr. 348/2003”, in mod legal, numai in urma obtinerii unei Autorizatii de Plantare eliberate de catre Directia Agricola si Dezvoltare Rurala din judetul dvs. daca suprafata cultivata depaseste 0.2 ha.

2 Cererea de eliberare a Autorizatiei de Plantare, trebuie sa cuprinda, pe langa documente ale dreptului de utilizare a terenului si dovada utilizarii unui material saditor certificat.

3 Achizitionati doar material saditor certificat, din pepiniere autorizate pentru a avea garantia ca veti primi ceea ce ati comandat. Achizititionarea unui material saditor necertificat poate creea probleme ulterioare.

4 Pepinierele ce se ocupa doar de vanzarea plantelor nu pot oferi consultanta pentru infiintarea unei culturi de goji. Pentru a oferi vreo recomandare, acesta trebuie sa detina cel putin o cultura de anul 2. Experienta in pepiniera este diferita de cea din camp. Pentru aceasta exista Tehnologia de cultivare a arbustiului de Goji realizata de specialistii nostri in arbori fructiferi.

5 Plantarea arbustilor de goji in afara perioadei de repaos vegetal, respectiv in afara perioadei de plantare din toamna si primavara poate afecta gradul de prindere si dezvoltarea plantei de goji.

6 Indiferent de schema de plantare folosita se va lua in considerare ca arbustiul de goji are nevoie de o distanta intre plante de minim 1,5 m, pentru a se dezvolta bine.

7 Respectarea recomandarilor cuprinse in Tehnologia de cultivare a arbustiului de Goji duce la cresterea calitatii productiei, precum si uniformizarea caracteristicilor fructelor intre cultivatori.