Plante goji de calitate Fructe goji Plantatie goji Bio Investeste in sanatate Oferta Plante goji Consultanta cultura goji

Plante goji de calitate

Pepiniera autorizata

Fructe goji

Magazin produse bio

Plantatie goji Bio

Cultura de goji certificata Bio

Investeste in sanatate

Calitate si experienta

Oferta Plante goji

Certificat de calitate si factura

Consultanta cultura goji

Plan de afacere

Goji, fructul minune

Goji este recunoscut în întreaga lume ca fiind un fruct miraculos, ce aduce un aport însemnat de nutrienți organismului, ajută la prevenirea şi chiar tratarea unui spectru larg de boli şi combate cu succes efectele îmbătrânirii.

Fie că este consumat ca atare, uscat sau proaspăt, sau în mâncare, fructul de goji nu trebuie să lipsească din dieta zilnică. Efectele sale benefice asupra sănătății sunt apreciate în medicina tradițională chineză de peste câteva mii de ani, fructul de goji fiind folosit ca leac pentru menținerea unui moral ridicat, pentru o bună circulație a sângelui sau pentru o mai bună funcționare a rinichilor sau ficatului.

Fructele de Goji conţin minerale precum magneziu, fier, calciu, potasiu, cupru sau seleniu, 18 aminoacizi, vitamina A, vitamina B, B2 şi B6, vitamina E, polizaharide, acizi graşi nesaturaţi, antioxidanţi, fitosteroli şi fenoli.

Goji este cel mai puternic antioxidant dintre toate produsele alimentare existente în lume. Este o sursă puternică de vitamina C continând, per unitate, o cantitate de vitamina C de 500 de ori mai mare decât cea conţinută de portocale. Sursă excelentă de vitamina A, Goji conține mai mult caroten decât orice alt produs alimentar cunoscut până acum. Goji conţine 18 aminoacizi (mai mult decât în polen), 21 minerale şi 29 de acizi graşi diferiţi fiind şi o sursă ideală de proteină.

Fructul Goji este folosit în industria alimentară, în industria farmaceutică sau în industria cosmetica.

În industria alimentară, Goji este comercializat ca fruct uscat sau proaspăt, sub formă de suc, sub formă de ceai, de ulei sau semințe, în componența amestecurilor de cereale pentru micul dejun, în componența unor soiuri de vin, bere sau chiar cafea. Fructele de Goji pot fi gătite alături de carnea de pasăre sau de porc, în garnituri sau sosuri, pot fi adăugate în salate.

O dietă bogată în fructe de goji înseamnă întărirea sistemului imunitar, un somn mai liniștit, reducerea anxietății și oboselii, mai multă vitalitate, îmbunătățirea memoriei, reglarea tensiunii. În industria cosmetica goji se folosește în produse de îngrijire corporală, facială și capilară. Goji are efect anti-aging, previne albirea părului, ajută la regenerarea celulara şi la vindecarea rapidă a rănilor, previne apariţia ridurilor şi pigmentării pielii. Acţiunea sa puternic antioxidantă combate efectele îmbătrânirii, contribuie la îmbunătăţirea circulaţiei capilare, la îmbunătăţirea structurii colagenului, acţionează împotriva inflamaţiilor.

În industria farmaceutică fructele de goji au un spectru larg de acțiune. Sunt recomandate în caz de colesterol ridicat, diabet, boli cardiace, tuberculoză, pneumonie infantilă, anemie, debilitate generală, tulburări de vedere provocate de malnutriţie. În asociere cu alte plante medicinale, ameliorează şi dezvoltarea oaselor, a masei musculare şi insuficienţa sexuală.

Goji este fructul universal care ajută toate organele să funcţioneze la parametri optimi. Ficatul, rinichii, inima, ochii, sistemul muscular, aparatul osos, toate au numai avantaje în urma consumului de goji. În prezent, cercetările arată că fructele de goji au acțiune protectoare împotriva maladiei Alzheimer și pot să prevină chiar și apariția unor forme de cancer de piele.

Toate aceste beneficii pe care le aduce consumul de goji justifică din plin utilizarea acestui fruct sub toate formele și cu orice ocazie.

Componentă Cantitate Ponderea deţinută din norma zilnică

Energie

1461 kJ (343,9 kcal)

17%

Proteine

12,1 g

24%

Carbohidraţi

57,82 g

60%

Grăsimi

0,73 g

1%

Fibre

7,78 g

43%

Calciu(Ca)

0,110 g

11%

Crom(Cr)

0,079 g

65%

Cupru (Cu)

0,0011 g

55%

Fier(Fe)

0,0092 g

50%

Magneziu(Mg)

0,13 g

325%

Potasiu(K)

1,6 g

102%

Seleniu(Se)

0,00017 g

Sodiu(Na)

0,15 g

Zinc(Zn)

0,0021 g

13%

Vitamina A

12600 IU

250%

Vitamina B1

0,027 g

1800%

Vitamina B3

0,088 g

440%

Vitamina B5

0,0012 g

12%

Vitamina C

0,148 g

146%

Biotin

28µg

9%

antioxidanti

Important

1 Infiintarea unei plantatii de Goji se poate realiza, conform “Legii pomiculturii, nr. 348/2003”, in mod legal, numai in urma obtinerii unei Autorizatii de Plantare eliberate de catre Directia Agricola si Dezvoltare Rurala din judetul dvs. daca suprafata cultivata depaseste 0.2 ha.

2 Cererea de eliberare a Autorizatiei de Plantare, trebuie sa cuprinda, pe langa documente ale dreptului de utilizare a terenului si dovada utilizarii unui material saditor certificat.

3 Achizitionati doar material saditor certificat, din pepiniere autorizate pentru a avea garantia ca veti primi ceea ce ati comandat. Achizititionarea unui material saditor necertificat poate creea probleme ulterioare.

4 Pepinierele ce se ocupa doar de vanzarea plantelor nu pot oferi consultanta pentru infiintarea unei culturi de goji. Pentru a oferi vreo recomandare, acesta trebuie sa detina cel putin o cultura de anul 2. Experienta in pepiniera este diferita de cea din camp. Pentru aceasta exista Tehnologia de cultivare a arbustiului de Goji realizata de specialistii nostri in arbori fructiferi.

5 Plantarea arbustilor de goji in afara perioadei de repaos vegetal, respectiv in afara perioadei de plantare din toamna si primavara poate afecta gradul de prindere si dezvoltarea plantei de goji.

6 Indiferent de schema de plantare folosita se va lua in considerare ca arbustiul de goji are nevoie de o distanta intre plante de minim 1,5 m, pentru a se dezvolta bine.

7 Respectarea recomandarilor cuprinse in Tehnologia de cultivare a arbustiului de Goji duce la cresterea calitatii productiei, precum si uniformizarea caracteristicilor fructelor intre cultivatori.