Plante goji de calitate Fructe goji Plantatie goji Bio Investeste in sanatate Oferta Plante goji Consultanta cultura goji

Plante goji de calitate

Pepiniera autorizata

Fructe goji

Magazin produse bio

Plantatie goji Bio

Cultura de goji certificata Bio

Investeste in sanatate

Calitate si experienta

Oferta Plante goji

Certificat de calitate si factura

Consultanta cultura goji

Plan de afacere

Tehnologia de cultivare a arbustiului de Goji

Goji, numit ştiinţific Lycium Barbarum, din familia Solanacee, este original din Tibet, fiind o sursă importantă de vitamine pentru organism şi o cale stabilă de venit pentru fermieri.

Arbustul de Goji are o coroana de 2 metri în diametru, ramuri spinoase şi dă unele dintre cele mai sănătoase fructe, poatând fi cultivat cu succes în România. Goji poate fi cultivat în sistem tufă sau pom. Iubeste zonele insorite, preferând pantele aşezate cu orientare spre sud, si soluri cu un pH de 6-7. Rezista bine la variaţii de temperatură între -25 grade Celsuis şi +40 grade Celsius.

Infloreşte incepand cu luna Mai şi fructifică începând cu luna Iulie putându-se obţine producţii importante.
Fructele de Goji erau utilizate in antichitate pentru încetinirea procesului de îmbătrânire şi menţinerea sănătăţii.
Astazi fructele se folosesc cu succes în alimentaţie, în producţia farmaceutică şi apicultură. Fructele de goji sunt foarte apreciate de către specialiştii în nutriţie şi de către cei din medicină naturistă, acestea fiind bogate în vitamine şi antioxidanţi.

Pentru Tehnologia de cultivare a plantei de Goji si recomandari pentru cresterea calitatii culturii, va rugam sa ne contactati.

Important

1 Infiintarea unei plantatii de Goji se poate realiza, conform “Legii pomiculturii, nr. 348/2003”, in mod legal, numai in urma obtinerii unei Autorizatii de Plantare eliberate de catre Directia Agricola si Dezvoltare Rurala din judetul dvs. daca suprafata cultivata depaseste 0.2 ha.

2 Cererea de eliberare a Autorizatiei de Plantare, trebuie sa cuprinda, pe langa documente ale dreptului de utilizare a terenului si dovada utilizarii unui material saditor certificat.

3 Achizitionati doar material saditor certificat, din pepiniere autorizate pentru a avea garantia ca veti primi ceea ce ati comandat. Achizititionarea unui material saditor necertificat poate creea probleme ulterioare.

4 Pepinierele ce se ocupa doar de vanzarea plantelor nu pot oferi consultanta pentru infiintarea unei culturi de goji. Pentru a oferi vreo recomandare, acesta trebuie sa detina cel putin o cultura de anul 2. Experienta in pepiniera este diferita de cea din camp. Pentru aceasta exista Tehnologia de cultivare a arbustiului de Goji realizata de specialistii nostri in arbori fructiferi.

5 Plantarea arbustilor de goji in afara perioadei de repaos vegetal, respectiv in afara perioadei de plantare din toamna si primavara poate afecta gradul de prindere si dezvoltarea plantei de goji.

6 Indiferent de schema de plantare folosita se va lua in considerare ca arbustiul de goji are nevoie de o distanta intre plante de minim 1,5 m, pentru a se dezvolta bine.

7 Respectarea recomandarilor cuprinse in Tehnologia de cultivare a arbustiului de Goji duce la cresterea calitatii productiei, precum si uniformizarea caracteristicilor fructelor intre cultivatori.